Jasenko Selimovic anser

Jasenko Selimovic tycker att de som är för en begränsad invandring ska få tala fritt och dessutom oemotsagt. Han anser däremot att en tidnings ledarsida som inte håller med de invandringsfientliga åsikterna inte ska yttra sig om de inte försöker vara ”objektiva” i frågan. Det är hans definition av yttrandefrihet.

Han är inte ensam som högerdebattör just nu om att anse att invandrarfientliga åsikter inte får motsägas. Han, och många med honom tycker det viktigaste är att SD får tala ut och att vi som tycker annorlunda än SD ska vara tysta. Säger vi emot dessa åsikter anser Selimovic att vi ”inskränker yttrandefriheten”. Jag undrar hur deras ordförståelse fungerar? Yttrandefrihet innebär att man faktiskt också får säga emot åsikter. Att säga emot och vägra hålla med om åsikter tillhör också yttrandefriheten.

Öppet landskap utnyttjar sin yttrandefrihet just nu genom att säga att Jasenko Selimovic och andra som för fram samma skeva uppfattningar om vem som ska få yttra vad i vilka frågor är totalt anti-demokratiska. Selimovic får älska SD, han får tycka illa om Aftonbladets ledarskribenter men han får inte inskränka ABs ledarredaktions yttrandefrihet. Än så länge är det ett brott att inskränka min yttrandefrihet, exakt lika kriminellt som att inskränka SDares och andra invandrarfientligas yttranden. Låt oss hoppas det förblir så.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Jasenko Selimovic anser

  1. Leopold Holtter skriver:

    Egentligen är det skrämmande, att Jesenko Selimovic inte kör med ett medvetet retoriskt debattknep. Han tror på det han säger och ser inte den logiska kullerbyttan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s